WAZAKKIR FAINNAZIKRA TANFAALIL MUKMININ

"Barangsiapa yg ada padanya 3 syarat ini, ia dapat merasai kemanisan Iman:Pertamanya, jika ia mencintai Allah dan RasulNya mengatasi kasihnya pada yg lain.Keduanya, jika ia menyintai seseorang, tidaklah ia cintai melainkan Allah dan Ketiganya, jika ia benci untuk kembali ke dalam kekufuran sebagaimana ia benci untuk memasuki api neraka"

Sunday, December 11, 2011

WARKAH KEEMPAT DARI ADIKAssalamualaikum WBT..

Bt abang yang dikasihi kerana Allah..
Salam kerinduan buatmu keranaNya.

Abang,
Minggu ini minggu yang agak sibuk buat adik.Erm, baru selesai hari Rabu baru ini presentation Projek Sarjana Muda (PSM 1) ..agak gemntar jugak apabla buat presentation scra indivdu dhdpan 2 org panel penilai..Alhamdulillah sgalanya berjalan baik..

Ini tajuk PSM adik..
"EFFECT OF AGING TREATMENT ON HARDNESS AND MECHANICAL PROPERTIES OF ALUMINUM ALLOY AFTER HEAT TREATMENT PROCESS"

Tak silap adik,pernah adik ceitakan serba sedikit pasal tajuk PSM ini sewaktu abg datang ke gerai mak..erm,adik tunjukkan poster yang dah siap tu..

Adik stuju dengan ayat di "picture profile" abg.."Benar,kita mampu buat yang terbaik dalam kehidupan kita ini dengan izin Allah,asalkan kita berusaha laksanakannya dengan usha yang semaksimanya..

Bagaimana pula pengajian abang disana??ada presentation??pasti lgi sukar..yelah,standard al-Azhar dan di IPTA dsini berbeza..Semoga yang terbaik juga buat abg.

Abang,satu hal lagi..
Satu pengalaman baru bt adik dsini..
Bersama-sama Abg Muslim & Abg Mohsein ke Tengkera dan Padang Temur
menyambuat keberkatan 10 Muharam dgn smbutan meraikan anak-anak yatim.
Alhamdulillah bersyukur dapat bersama-sama anak-anak ini. Mereka kelihatan sangat -sangat gembira apabila ada yang hulurkan bantuan kewangan,makanan dan lain-lain kelengkapan untuk mreka.Masih ada syang buat mreka..Kprihatinan & kasih sayang yang harus kita curahkan ibarat anak-anak atau adik2 kita sendiri..

InsyaAllah,lagi 2 minggu adik akan final exam..
Mohon doa abg untuk adik..
Semoga berjaya dalam bidang akademik dan juga bidang-bidang yang lain..
Dunia & akhirat..amiin..

Abang,
adik masih tertunggu lagi khbar keputusan P/Raya Mesir ..Nanti khabarkan pada adik ya..
InsyaAllah jika berkelapngan adik akan hubungi abang melalui telefon..
InsyaAllah..

sekian...No comments:

Post a Comment